Ugrás a tartalomhoz

A Sport- és Szabadidőközpont 2 hektáros területen működik a Naphegyen. Fenntartója és felügyeleti szerve a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat.


Tisztelt Látogatóink!

A 2022. novemberében bevezetett recepció szolgálat segítségével biztosítjuk, hogy a Sportközpont látogatói kulturált körülmények között lépjenek be Intézményünkbe, ahol közvetlen kapcsolat alapján tájékoztatást kaphatnak a sportpályák, a sportterem beosztásáról, a szabad kapacitásokról, a Sportközpontot érintő aktuális sport és egyéb programokról, felújításokról, fejlesztésekről. A továbbiakban is recepciónk intézi az alkalmi pályafoglalásokat és a bankkártyás fizetést, számlázást.

A recepción első alkalommal történő belépéskor a regisztrációs adatlap kitöltése, valamint lakcímkártya és személyi igazolvány bemutatása szükséges a Sportközpont szolgáltatásinak igénybevételéhez.

A regisztrációs adatlap kitöltésével és aláírásával, aki belép a létesítménybe elfogadja és betartja a Házirendet. A GDPR irányelveknek megfelelően kezelt regisztrációval visszajelzést kaphatunk a sportolási szokásokról, igényekről, mely információk segítségével létesítményünket, szolgáltatásainkat tovább fejleszthetjük.

A recepción kifüggesztésre kerül a Házirend, az aktuális ártábla, a jogorvoslati lehetőségeket tartalmazó Adatkezelési tájékoztató és minden figyelemfelhívó tájékoztatás, melyek a Sportközpontba lépőket érintik.

Az alkalmi pályafoglalás ügyintézése a recepció mobil számán lehetséges (+36 20 232 8111), a foglalás lemondása írásban, legalább 24 órával a lefoglalt időpontot megelőzően a recepcio@czakosport.hu
e-mail címen lehetséges.

Az I. kerületi kedvezmény igénybevételéhez minden játékos/sportoló lakcímkártyájának / diákigazolványának / kerület kártyájának bemutatása szükséges regisztrációjuk során. Ezt elegendő a regisztrációt követően fél évente megtenni a jogosultság igazolására. A regisztrációt követően az I. kerületi kedvezményt igénybe vevőknek belépéskor elegendő a nevükkel bejelentkezni a recepción.

A Sportközpont látogatói regisztráltan, és ellenőrzött módon tudnak belépni a létesítménybe. Minden belépéskor a recepción kérjük jelezni a belépés célját és névvel, vagy a futóbérlet bemutatásával igazolni a sportszolgáltatás igénybevételére szóló jogosultságot.

Rendszeres pályahasználat igénye esetén szerződéses bérleti konstrukciót ajánlunk minden kedves érdeklődő számára.

Az Intézményben edzés jellegű foglalkozás – egyéni és/vagy csoportos képzés – tartására kizárólag intézményvezetői engedéllyel, érvényes bérleti szerződéssel van lehetőség.

A Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont lehetőséget biztosít létesítményei rendezvények céljára történő bérlésére a Sportközpont teljes területére, különböző terület részeire, illetve pályáira. A bérlés feltételeit minden esetben külön bérleti szerződés tartalmazza.

Szeretettel várjuk Önöket a Sportközpontban!

Cím: 1016 Budapest, Czakó u.2-4.
pályafoglalás: +36 20 232 8111
pályafoglalás lemondása: recepcio@czakosport.hu
adatvédelmi tisztviselő: Csuri Ferenc Nándor
telefon: +36 20 953 1150
e-mail: sportkozpont@czakosport.hu

A Sportközpontban csak bankkártyás fizetés lehetséges.
Nyitvatartás:

ÁPRILIS 1-TŐL – OKTÓBER 31-IG

Hétfő – Péntek: 6:30 – 22:30
Szombat – Vasárnap: 8:00 – 20:00

NOVEMBER 1-TŐL – MÁRCIUS 31-IG

Hétfő – Péntek: 6:30 – 22:30
Szombat – Vasárnap: 9:00 – 21:00


Az intézmény szakmai működésének alapelvei összhangban vannak a Budavári Önkormányzat Sportkoncepciójával:

  • „A kerületben élők a rendszeres testedzéshez való jogukat minél szélesebb körben gyakorolhassák”.
  • „A testnevelés és a sport rendszerét úgy működtessük, hogy értékei a lakosság minél szélesebb körében érvényesüljenek, ezzel is hozzájárulva az I. kerület lakossága egészségi állapotának megőrzéséhez, illetve javításához”.
  • „A testnevelés és a sport részterületei-óvodai, iskolai testnevelés, a verseny-, illetve a lakossági szabadidősport, a mozgássérültek sportja egymással összefüggő, egymással kölcsönhatásban álló egészet képeznek”.

Feladatok:

A kerületi diáksport és diákolimpiai versenyek előkészítése, lebonyolítása.

A kerület oktatási intézményeiben tanuló diákok testnevelés tanórai tevékenységéhez szükséges feltételek biztosítása.

Óvodások sportprogramjainak támogatása, segítése.

A lakosság számára rendszeres szabadidős foglalkozások biztosítása, a felmerülő igények lehető legteljesebb kiszolgálása- jóga, nordicwalking, zsírégető tréning, szenior egészségmegőrző tánc, ovistánc, családi délutánok.

A kerületi nyári napközis tábor működésének segítése a sportpályák használatának biztosításával.

A Sportközpont rendezvényeinek előkészítése, lebonyolítása, valamint az Önkormányzat és intézményei által szervezett rendezvények előkészítésében és lebonyolításában való részvétel – Tavaszköszöntő Sportnap, Generációs Családi és Sportnap, Nyárbúcsúztató Bál, Egyházi Futball Torna, Rendvédelmi Sportnap, Kihívás Napja, Lecsófőző party, iskolai sportnapok, stb.

Az Oxygen Wellness által a téli időszakban üzemeltetett műjégpálya iskolai tanórákon és óvodai foglalkozásokon való használatának koordinálása.

A Sport-és Szabadidőközpont létesítményeinek bérbe adása – teniszpályák, műfüves és füves futballpálya, atlétikapálya, közösségi terem.

A Sportközpontban készpénzes fizetésre nincs lehetőség.